Praat en deel

Wat is jongerencoaching

 

Jongerencoaching is laagdrempelig, praktisch en positief. De coaching richt zich op het ondersteunen en stimuleren van jongeren vanaf 13 t/m 18 jaar. Het doel als jongerencoach is om je kind inzicht te geven in zijn of haar eigen kracht, kwaliteiten, mogelijkheden en talenten. Deze kwaliteiten kunnen worden ingezet bij het maken van (ingewikkelde) keuzes in zijn of haar groei naar zelfstandigheid, zodat zij meer regie krijgen over hun leven. Natuurlijk zijn wij er ook voor jou als ouder voor een steuntje in de rug.

Overwin samen

Wanneer jongerencoaching

 

Je kan bij SOS jongerencoaching terecht wanneer jou puber ondersteuning nodig heeft in zijn of haar groei naar volwassenheid. Heb jij als ouder een vraag over de opvoeding of kan je wel eens een steuntje in de rug gebruiken, dan staan we ook voor jou klaar. De puberteit heeft een duidelijk doel: je losmaken van je ouders om op eigen benen te kunnen staan. Een lastige fase voor zowel jou als ouders en voor het kind.

Fysiek als mentaal is niets meer hetzelfde. Je kind bevind zich in deze fase tussen kind zijn en volwassen worden. In deze fase zijn ze veel met zichzelf bezig en proberen te ontdekken wie ze zijn en vragen zich af “wie ben ik, wat kan ik, hoe zie ik eruit en wie wil ik zijn?”. Ze zijn daar onzeker over en daardoor ook kwetsbaar. Leeftijdsgenoten worden belangrijk en er wordt afstand genomen van de ouders. Ze moeten belangrijke keuzes maken, bijvoorbeeld de studiekeuze en ook de snel veranderende maatschappij stelt steeds meer eisen. Soms kan dit alles te veel worden en is begeleiding een uitkomst.

Als gespecialiseerd jongerencoach kunnen wij jou en je puber helpen. We gaan samen werken aan inzichten, eigenwaarde, zelfbewustzijn en behoeftes. Van deze vaardigheden zal je puber de rest van zijn volwassen leven profijt hebben.

Dit is

Hoe het werkt

 

Na een vrijblijvende kennismaking (meestal telefonisch), maken we een afspraak voor een eerste gesprek. Dit intakegesprek is bedoeld om de huidige situatie in kaart te brengen en de hulpvraag van jou als ouder en die van het kind helder te krijgen. Je mag zelf aangeven of je wilt dat het kind aanwezig is bij de intake.